Jakie pieczywo kupować?

Dalsze informacje o pieczywie Kraków

Pieczywo to w naszej kulturze podstawa jadłospisu człowieka. Jest produkowane z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: sezam, mak lub słonecznik.

Dlaczego warto spożywać pieczywo?

Pieczywo to pożywienie niezwykle bogate w mnóstwo najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do prawidłowego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie aminokwasy, białka i węglowodany. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej nabywać pieczywo w tradycyjnych zakładach piekarskich. Jedynie wtedy ma się gwarancję, że spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z niezwykłej dbałości o klienta i znakomitych wyrobów słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich wypieki robione jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję najwyższej jakości użytych składników i znakomitego smaku.

Lokalizacja firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]