
Jakie pieczywo kupować?
Dalsze informacje o pieczywie Kraków
Pieczywo to w naszej kulturze podstawa jadłospisu człowieka. Jest produkowane z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: sezam, mak lub słonecznik.
Dlaczego warto spożywać pieczywo?
Pieczywo to pożywienie niezwykle bogate w mnóstwo najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do prawidłowego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie aminokwasy, białka i węglowodany. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej nabywać pieczywo w tradycyjnych zakładach piekarskich. Jedynie wtedy ma się gwarancję, że spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z niezwykłej dbałości o klienta i znakomitych wyrobów słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich wypieki robione jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję najwyższej jakości użytych składników i znakomitego smaku.
Lokalizacja firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]