
Plenerowy event z posiłkiem? Konieczne są namioty cateringowe
Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu imprez odbywających się na świeżym powietrzu. Jak skonstruowane są nowoczesne namioty cateringowe i dlaczego warto ich używać?
Namioty cateringowe – zastosowanie
Namiot cateringowy jest często używany przez podmioty organizujące rozmaitego rodzaju eventy na świeżym powietrzu – rocznice ślubu, imprezy urodzinowe, pikniki, jak również targi. Konstrukcje tego typu sprawdzają się świetnie zawsze wówczas, gdy na wydarzeniu pojawiają się posiłki, np. zimny bufet, napoje czy przystawki. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez dłuższy czas świeżości serwowanych dań, a także ochraniają je przed przegrzaniem na słońcu i oddziaływaniem innych negatywnych czynników zewnętrznych. Na rynku dostępne są namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów i długie na 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać pomiędzy namiotami o różnych barwach i kształcie. Namioty cateringowe można również łączyć ze sobą lub personalizować, tworząc struktury dostosowane do dowolnych potrzeb.
Namioty cateringowe na każde warunki pogodowe
Przyjęcia i wesela w plenerze są coraz bardziej popularne, nie dziwi więc to, iż wzrasta liczba osób szukających obszernych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z wytrzymałych tworzyw. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, takimi jak wiatr, silne promieniowanie słoneczne czy opady. Obecne w sprzedaży namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywne podmuchy wiatru. Nowoczesne namioty tego rodzaju zostały również zaopatrzone w systemy usprawniające przepływ powietrza w namiocie, co zapobiega nadmiernemu skraplaniu się wody i poprawia komfort gości. Kolejnym udogodnieniem jest także system kumulujący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo ważne w chłodne miesiące.