
Środki dezynfekujące – dla gastronomii, szpitali i laboratoriów
Dowiedz się, gdzie nabyć środki do dezynfekcji, wejdź na https://verdeavis.pl/chemia-profesjonalna/dezynfekcja-powierzchni.html
Profesjonalne środki do dezynfekcji pozwalają utrzymać czystość różnorodnych powierzchni. Gdzie są stosowane i w jaki sposób działają? Dlaczego należy się w nie zaopatrzyć?
Środki antyseptyczne – działanie i ich zawartość
Spotykane w sprzedaży środki dezynfekcyjne mają na celu mycie oraz dekontaminację narzędzi i powierzchni. Dzięki nim możliwa jest likwidacja chorobotwórczych czynników mogących mieć negatywny wpływ na zdrowie człowieka i przenosić zakażenia krzyżowe. Profesjonalne środki są wzbogacone o składniki eliminujące mikroorganizmy oraz bakterie. W składzie środków do dezynfekcji powierzchni z reguły znajdziemy alkohol, aldehydy, czterorzędowe związki amonowe, chlor, kwas nadoctowy, poliaminy, nadtlenek wodoru, jak również dużo innych komponentów. Do często używanych środków należą płyny w sprayu, oleje (np. do narzędzi chirurgicznych), żele oraz chusteczki do dezynfekcji.
Środki do dezynfekcji powierzchni – zastosowanie
Środki antyseptyczne stosowane są wszędzie tam, gdzie niezbędne jest utrzymanie sterylnej czystości – w placówkach gastronomicznych, medycznych, w kuchniach, na stołówkach czy laboratoriach. Środki do dezynfekcji powierzchni służą do odkażania blatów, toalet, urządzeń sanitarnych, podłóg, znajdują też zastosowanie przy czyszczeniu maszynek do mięsa, sztućców, blenderów, krajalnic oraz innych maszyn czy przedmiotów. Kluczowe jest dopasowanie odpowiedniego środka dezynfekującego do powierzchni – niektóre preparaty mogą działać zbyt intensywnie i są w stanie uszkodzić czyszczony materiał. Powinno się zachować ostrożność zwłaszcza w przypadku nawierzchni ceramicznych – muszli klozetowych, pisuarów czy umywalek.
Lokalizacja firmy:
Sklep VerdeAvis.pl
Petrus Serwis Piotr Janas
Staniątki 376
32-005 Niepołomice
Mob.: +48 783-332-495
E-mail:
[email protected]